De oudste plant in mijn tuin: witte moeder bloeit jaar na jaar

De oudste plant in mijn tuin: Witte moeder bloeit jaar na jaar.

De oudste plant in mijn tuin moet er een zijn die ik meegebracht heb toen we drie jaar geleden verhuisden. Terwijl sommige van mijn irissen en daglelies ongeveer 15 jaar oud zijn, is mijn geliefde witte moeder tenminste dat.

Ik bracht ongeveer 30 containers vaste planten uit mijn vorige huis. Ik nam niet de hele klomp, slechts een deel van elk. Ik bracht irissen, daglelies, mama's, amaryllis, hosta, bieslook, meer.

Het volstaat om te zeggen dat ik bracht een heleboel irissen en daglelies.

Ik bracht alleen een klein stukje van mijn witte moeder mee, maar ik wist dat het snel zou uitbreiden. Toen ik de moeder plantte, was het een van die chique met dunne, witte bloemblaadjes, maar het volgende jaar kwam het terug als zijn voorouder, met vollere, meer madeliefachtige bloemblaadjes. Ik plant niet altijd de herfstmoeders die ik koop, maar ik deed dat jaar. Ik plantte het onder mijn brievenbus voor wat herfstkleur.

keerde elk jaar terug sindsdien, en het werd een van mijn favorieten omdat het leek te zijn een bestuiver go-to. De laatste vlinders van het seizoen zou feesten op zijn nectar. Ik zou buckeyes, zwavel, bijen, en schippers zien.

Ik heb het vaak gedeeld met vrienden en familie. Dus, als ik zie het in bloei komen in mijn nieuwe huis, Ik heb een lief gevoel, zoals het verwelkomen van een oude vriend. Ik heb het geplant in zo veel zon als mijn achtertuin veroorloven, en ik knijp het terug een paar keer voor 4 juli. Ik heb een roze moeder direct naast het dat kwam ook met mij in de beweging.

voor zo lang, want vaak als ik planten moeders, hebben ze de neiging om kort leven, slechts terug te keren twee of drie jaar. Ik had een rode, daisy moeder dat ik net aanbeden en was zo teleurgesteld toen het besloot met pensioen te gaan.

Ik had ook een bordeaux mama die terug kwam ongeveer 8 jaar voordat het bezweek. Ik had gedeeld dat een met vrienden, ook, evenals tuinclub planten verkopen.

Ik weet niet hoe lang de witte moeder zal blijven terugkomen, maar ik zal ervan genieten zolang het duurt. Het lijkt gelukkig in haar nieuwe huis en is snel uitgebreid, waardoor een overvloedige verschijning elke herfst.

Blader tientallen van Onze GRATIS Tuinieren Gidsen Vandaag.

Of uw droomtuin nu een huisplant heiligdom is, een overvloedige moestuin, een bestuiversparadijs, een helder en gedurfd bloembed, of een achtertuin oase.

heeft de perfecte tuingids alleen voor u.

Klik op de knop hieronder om toegang te krijgen tot meer dan 3 dozijn van onze volledig gratis en volledig uitgebreide gidsen om uw droomtuin te kweken.

Dahlia's hybridiseren voor de snijbloemtuin.

De streng is een nieuwe uitloper.

Ik vermoed dat de moederplant een zogenaamde waterpup is, die staan niet gekend om hun groeikracht en worden daarom juist vaak verwijderd.

Deze planten groeien langs de kust in tropische gebieden. Om dit te illustreren heb ik een foto montage gemaakt van mijn Musella lasiocarpa die ik heb moeten afsnijden omdat hij bovengronds aan het rotten was. Op voorhand is dit dus moeilijk te zeggen. Zoals u inmiddels gemerkt zal hebben hersteld dat blad niet meer maar wordt geleidelijk aan lelijk. Mijn bananenplant sterft meer af dan dat de plant groeit. Hoi Nick, reeds op het forum topic aangemaakt met snoei dwarf Cavendish. Het water wordt ook steeds helemaal opgezogen. Met een vochtigheidsmeter houd ik bij wanneer het water nodig heeft.

Ik vermoed dat het een andere soort is, of een jonger exemplaar.

Nu heb ik de plant overgezet in een grotere pot en beginnen de bladeren ineens te hangen. In pot is hij overigens wel gevoeliger voor vorst dus dat is zeker een aandachtspuntje voor komende winter. Eventuele insecten zullen vluchten ofwel verdrinken. Mocht de bananenplant toch last krijgen van. Verdrietig 2 massieve pseudostammen weer op te moeten offeren. Met de tijd valt het er ook wel af. Neemt u deze weg dan eindigt u zonder plant.

Een prachtige Strelitzia nicolai.

Reactie door Suus 18 oktober 2016 08:16 @. steentjes of hydrokorrels zodat het overtollige water weg kan vloeien. Rotting kan enkel voorkomen worden door te zorgen voor een droge wortelkluit. Zéker wanneer ze voldoende meststoffen krijgen. Reactie door Martijn 30 april 2017 11:39 @. Ter compensatie van dit fenomeen mag u gerust de onderste bladeren wegsnijden zodat de plant niet meer water verdampt dan hij momenteel kan opnemen. Vooral de Musa acuminata Dwarf Cavendish is hiervoor uitermate geschikt. Zo heb ik een Colocasia Black Magic die in de winter gewoon groene bladeren maakt en vervolgens vanaf het voorjaar weer de typische diep zwarte bladeren. Het één voor één bruin worden van de bladeren en stilvallen van de groei kan inderdaad wijzen op een te vochtige wortelkluit.

Mag de pot maar een aantal diameter hebben om te starten? Of mag die meteen in een XL pot? We hebben er één van 40cm diameter? of geen goed idee? Wat voor grond mogen we gebruiken en meststof? Je zegt dat zon bananenplant veel water nodig heeft, tot 10L? Wekelijks? Dagelijks? De plant staan bij ons in vol daglicht, aangezien we op een woonschip wonen met links en rechts heel grote ramen (geen gordijnen).

Het afsnijden van de bladeren is geen probleem. Als ik het goed begrepen heb zijn pups nieuwe bladeren die niet op de stam zelf groeien?. Ze kunnen echter wel heel snel herpakken. Vele factoren spelen een rol en het is daardoor onmogelijk om een vast hoeveelheid of frequentie aan te geven die sluitend is. Persoonlijk denk ik dat dit dan ook wordt beïnvloed door het lengen van de dagen. Wat gebeurt er als je geen nieuw blad komt gaat hij dan bloeien ofzo iets en hou weet je hoe oud een bananen plant musa cavendish dwarf is. Niet alleen zijn deze minder zwaar (zeker bij grotere potten niet onbelangrijk) maar ook houden ze het vocht beter vast. Beste , mag ik me bananenplant gedroogde koemestkorrels geven als vette aub met dank verdru geert.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost bananenplant verzorging

PS: geef ik beide planten enkel water bij als de aarde helemaal opgedroogd is (ook 1-2 cm onder opp.

Het is een dichte pot, maar er ligt vanonder wel iets in waarop het zand en de wortel van de plant komen zodat die eigenlijk nooit echt in het water komen te staan.

Aangezien de groei inmiddels hervat is kunt u dit best nog even aankijken, maar met een terughoudende watergift. Beste Palmeraie, Ik geef ook gewoon meststof voor groene planten de voorgeschreven doseringen. Alles over palmen in België en Nederland!. Zet de pup in een nieuw potje en houdt de potgrond licht vochtig. Deze bananenplant wordt in pot maar zon 2M en is zeer gemakkelijk in de verzorging. Aangezien het steeds om de acuminata soort gaat vermoed ik dat ze vooral geschikt zijn voor binnenshuis of serres. Kijk desnoods even naar mijn filmpje over het controleren van de waterbehoefte van de plant. Extra aandacht in de verzorging is niet nodig nu er ook een pup bijgekomen is. Bananenplant verzorgen? Dat doe je zo het beste!.

We hebben hem pas een maand en hij heeft al 5 pups gehad die we allemaal verstekt hebben en die doen het ook heel goed.

Reactie door Sinan 9 november 2017 22:37 @. Nu wacht ik inmiddels al een week of 6 a 7 op een teken van leven maar dat wil niet erg komen. Ik vrees dat deze bananenplant te vochtig, koud en/of donker staat? Door deze omstandigheden aan te passen en de plant droger op te potten is er misschien nog een kans. Mijn excuses voor de late reactie, ik was met vakantie. Nu heb ik van 1 al vrij snel 2 pups apart gedaan die inmiddels al bijna 1,5mtr zijn en het dus heel goed doen. De bladeren dagelijks afnemen met een natte spons kan heel goed helpen. Maar nu komt mijn vraag kak ik hem in zon pot laten staan of is het beter hem terug in de volle grond te zetten,natuurlijk volgend jaar.

Het eerste is nog niet ontrold of er zitten al twee andere tegelijk omhoog te komen.

Maar ook een te droge lucht kan de geel-bruine randen veroorzaken, net als spintmijt. Kan het zijn dat het bij de wortels is gaan schimmelen?. Hierdoor verliest de plant vooral veel steun. Wanneer die te weinig zonlicht krijgt, ga je dat ook snel merken. Hierom heeft je plant last van bladluis (en zo los je het op).

Het uitlopen gebeurt doorgaans rond eind mei met diverse verschillende uitlopers die overigens wel zeer snel groeien waardoor de plant in hetzelfde seizoen weer zo hoog zal zijn als het jaar ervoor.

Voor een gezondere Bananenplant kan je deze kleine planten het beste verwijderen of stekken en in een andere pot zetten. wat is hier de oorzaak? en kan ik er nog iets aan doen?. Sommige soorten staan er juist bekend om, zoals de Ensete glaucum (Sneeuwbanaan) bijvoorbeeld. Bananenplanten moeten eigenlijk niet gesnoeid worden. Zo kun je het beste de bananenplant verzorgen. Dus helemaal veilig voor je huisdieren en jij!.

Hij deed het prima en groeide zeer goed.

Dat kán op een vocht tekort duiden maar evengoed op een te veel aan water. Het liefst houden wij de moederplant, maar denk dat dat een illusie is. Het is normaal dat de onderste bladeren langzaam geel worden en verdorren terwijl de bovenste bladeren mooi blijven en er nieuw blad wordt gevormd. Over deze laatste lichtbron vindt u via deze link heel wat informatie:. Nu heb ik intussen een stuk of tien pubs.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen