Astilbe verzorging: pluimen van briljante bloemen - epic gardening

Astilbe verzorging: Pluimen van briljante bloemen - Epic Gardening.

Epic Gardening wordt ondersteund door lezers. Wanneer u een aankoop doet via een link op onze site, verdienen wij mogelijk een affiliate commissie.

Astilbe Verzorging: Pluimen van schitterende bloemen.

Astilbe Verzorging: Pluimen van schitterende bloemen.

Als tuiniers streven we ernaar om onze wereld mooi te maken en voedsel te geven aan de vele insecten die om ons heen leven. We zijn altijd op zoek naar sierplanten die bestuivers aantrekken en er ook nog eens prachtig uitzien. Daarom wijden we dit artikel aan de verzorging van astilbe: alles wat u erover moet weten en hoe u ze in uw eigen schaduwtuin kunt kweken.

Astilbe heeft pluimachtige bloemen en glanzend groen gebladerte dat de bloementuin opfleurt. Het is een uitstekende keuze omdat de astilbe vrijwel probleemloos en gemakkelijk te kweken is. Omdat het een van de beste schaduwtolerante planten is, kunt u astilbe planten in bloembakken in de veranda, onder bomen en langs halfschaduwborders om uw ruimte op te fleuren.

Ze trekken niet alleen bijen aan, maar ook vlinders en kolibries zijn dol op het verenkleed en deze compacte plant is bestand tegen herten en konijnen. Bovendien zien ze er geweldig uit wanneer ze worden geplant met andere sierplanten zoals pioenrozen, daglelies en vele andere.

De naam astilbe betekent zonder glans, maar door hybridisatie zijn ze in deze moderne tijd allesbehalve saai. U vindt een verscheidenheid aan kleuren binnen deze soort die verwant zijn aan hortensia en bergenia. Nu u net zo enthousiast bent als wij over astilbe, laten we eens wat meer in detail treden over deze mooie sierplant.

Goede producten op Amazon voor het kweken van Astilbe:.

Harris Diatomeeënaarde, voedselveilig met stofdoek.

Met de juiste astilbe verzorging krijgt u een overvloed aan prachtige bloemen.

Aziatische tuinkever, zwarte taxuskever, bladvlekken, echte meeldauw, verwelkingsziekte.

Zelfs geheel witte astilbe is een optie voor uw perken.

en er zijn minstens 16 astilbe-variëteiten van deze kruidachtige vaste plant. Andere gebruikelijke namen zijn valse geitenbaard en valse spirea. Ze komen oorspronkelijk uit Oost-Azië en Noord-Amerika en staan bekend om hun prachtige blad. Tuiniers zijn vooral dol op de contrasterende dieppaarse tot magenta bloemen.

Ze hebben varenachtig gebladerte met donkergroene bladeren met dikke stengels en opzichtige bloemen die in kleur variëren van wit tot paars. Bridal Veil astilbe heeft zuiver witte bloempluimen met contrasterend donkergroen blad. Elke pluim heeft meerdere kleine bloemetjes, met vroege bloei van de vroege zomer tot de vroege herfst. De ideale standplaats voor deze sierplanten is een schaduwtuin waar ze beschermd zijn tegen heet weer - vermijd planten in de volle zon.

U kunt verschillende variëteiten kweken om de hele zomer door een veelheid aan kleurrijke bloemen te ontvangen. Of voor een compacte versie die maximaal 2 meter hoog wordt is de Chinese astilbe (.

Omdat astilbes een symbool zijn van geduld en toewijding, worden ze vaak aan anderen gegeven als liefdesverklaring.

De beste tijd van het jaar om astilbes te planten is het voorjaar als het gevaar van vorst is geweken. Als u een bestaande astilbe wilt delen, kunt u dit in het voorjaar of najaar doen, wanneer de plant niet al te veel energie in de groei steekt.

Kies een plaats in de schaduw tot in de volle schaduw. Als je een plek in de volle zon kiest, kan het zijn dat je astilbe niet goed gedijt als de omgeving te warm is. Als u astilbe in de volle schaduw plant, krijgt hij misschien niet genoeg licht om zijn felgekleurde bloemen te produceren, maar heeft hij wel aantrekkelijk blad.

Een andere optie is het kweken van astilbe in containers en tuinbedden, zolang de plant maar voldoende vocht krijgt en de grond goed draineert. Door het hele seizoen voedingsstoffen te geven, blijven ze ook aantrekkelijk. U kunt astilbe kweken uit zaad, een plant kopen bij een plaatselijke kwekerij, of bestaande planten delen.

Elke stengel produceert honderden kleine bloemetjes.

Nu je een beter idee hebt over deze schaduwminnende vaste plant, vraag je je misschien af hoe en of je de astilbe plant in je eigen schaduwtuin kunt kweken. In dit gedeelte worden alle kweekbenodigdheden van astilbe behandeld om u op weg te helpen.

Over het algemeen geeft de astilbe de voorkeur aan lichte of halfschaduw, maar in noordelijke streken verdraagt de plant de volle zon, zolang er maar schaduw is in de namiddag. Het donkergroene blad groeit goed in diepe schaduw, maar om mooie bloemen te krijgen, hebben ze minstens 4-6 uur zonlicht per dag nodig.

Afhankelijk van de soort, zijn de groeizones voor deze sierplant USDA-zones 3-8. De ideale groeitemperatuur ligt echter tussen 65 en 75 graden Celsius. Ze gedijen niet in een omgeving met extreme kou of hitte. In de wintermaanden moet u een laag mulch rond de kroon aanbrengen om hem en de wortels te beschermen nadat u hem voor het seizoen hebt gesnoeid.

Geef uw astilbe 's morgens water om hem voldoende vocht te geven voor de warmte van de dag. U moet de grond vochtig houden, maar niet zompig. Astilbes houden er niet van als de grond droog wordt en u zult dit merken als de bladeren omkrullen en gaan hangen. Astilbe is niet droogtetolerant, maar sommige soorten, zoals de Chinese astilbe (.

) zijn beter droogtetolerant dan andere.

Geef ten minste eenmaal per week diep water (vaker als het erg warm is) en breng mulch aan om het vocht vast te houden - droge grond is slecht voor de planten. Geef water aan de onderkant van de plant om te voorkomen dat er water op de bladeren spat, wat schimmelziekten in de hand zou kunnen werken. Blijf water geven tot de grond bevriest en maak de plant dan klaar voor de winter.

Astilbe-planten geven de voorkeur aan goed doorlatende grond met veel organisch materiaal. Het organisch materiaal verbetert de vochtigheid van de grond en voorkomt uitdroging tijdens hete zomermaanden. Ze gedijen niet in zware, kleiachtige grond en geven de voorkeur aan een licht zure pH van 6. Als uw grond meer klei bevat, voeg dan extra organisch materiaal toe, zoals.

of grof zand om de drainage te verbeteren.

Bloeiende astilbe geeft een levendige kleur aan de tuin.

Astilbe planten zijn zware eters en hebben gedurende het groeiseizoen veel voedingsstoffen nodig om gezond te blijven en mooie bloemschermen te produceren. De beste tijd van het jaar om te bemesten is in het voorjaar met een organische meststof die langzaam vrijkomt en een NPK-verhouding heeft van 3-1-2 (stikstof, fosfor, kalium). Bemest de tuinaarde gedurende het seizoen regelmatig met compost, en geef in de nazomer een stikstofrijke meststof.

Als de bloemen in de herfst verwelken, kunt u ze in de winter laten staan als u in een warmer klimaat woont. Voor degenen die een strengere winter meemaken, raden we aan uw astilbe planten te snoeien om ze te helpen de koude maanden te overleven. Knip al het gebladerte af op minder dan 5 cm van de bovenkant van de grond. Na de eerste strenge vorst, mulch rond de plant om de wortels te beschermen. In het voorjaar zal er nieuw blad aan de plant groeien.

Er zijn drie methoden om astilbe te vermeerderen: door astilbe te zaaien, door bestaande planten te delen of door te stekken. Elke methode heeft zijn voor- en nadelen, waarbij de ene de voorkeur verdient boven de andere.

Het starten van zaad is een leuke methode, maar zal het langst duren omdat astilbe relatief langzaam groeiende planten zijn. Je kunt zaden verzamelen van alle astilbe planten die je hebt, maar oude zaden hebben de hoogste kiemkracht. Je kunt ook zaden kopen van een plaatselijk zaadbedrijf en ze binnen ten minste 8 weken voor de laatste vorst laten ontkiemen. Je wilt dat je transplantaten groot genoeg zijn om buitentemperaturen te verdragen, meestal laat in het voorjaar.

Volwassen astilbe planten hebben baat bij deling, dus als je er al een paar in je tuin hebt staan, is deling een prima optie. Verdeel de planten in het vroege voorjaar of in de late herfst, wanneer de planten nog niet veel energie in de groei steken. Geef de bestaande plant royaal water om het opgraven van de wortelkluit te vergemakkelijken. Zodra de kluit blootligt, verdeelt u de kluiten in secties. Graaf gaten die dubbel zo groot zijn als elk te planten deel en vul de grond met compost. Geef de scheidingen goed water om schokken te voorkomen.

De laatste vermeerderingsmethode is het stekken van stengels, maar deze is het minst populair. Dit kan op elk moment van het groeiseizoen worden gedaan, maar kies stengels die vrij zijn van bloemknoppen. Snijd de stengel boven een bladknoop af, verwijder de onderste bladeren en plaats de stengel in geprepareerde grond of laat ze wortelen in een bak. Houd de stekgrond vochtig maar niet zompig en geef de plant ten minste 3 weken de tijd om te wortelen.

Voor de bloei komen er bloemstengels boven deze plant uit.

Bij het kweken van sierplanten is er altijd kans op kweekproblemen, plagen of ziekten. In dit gedeelte komen veel voorkomende problemen en mogelijke problemen aan de orde, met ideeën over hoe u ze kunt voorkomen en behandelen.

Astilbe heeft vochtige grond en veel voedingsstoffen nodig om gezond te blijven. Het meest voorkomende kweekprobleem is uitdroging van de grond, waardoor de bladeren omkrullen, bruin worden en vervolgens afsterven. Geef regelmatig water als het warm weer is. Soms zal astilbe niet bloeien als ze niet genoeg licht krijgen, verplant ze dan naar een plek met meer zon.

Een ander probleem is dat er niet genoeg voedingsstoffen worden gegeven, omdat astilbe veel voedingsstoffen nodig heeft en niet zal bloeien als ze niet genoeg reserves heeft om uit te putten. Volg de aanbevelingen voor bemesting en water geven zoals eerder in het artikel vermeld om de beste resultaten te krijgen.

is algemeen bij veel planten en je kunt ze zien opkomen in juni, met de grootste populaties in juli. De kever is roodbruin van kleur en ze leggen hun eitjes in de grond aan de voet van de plant. Als de larven uitkomen, voeden ze zich met de astilbe plant. Ze zijn 's nachts actief, dus een manier om van deze plaag af te komen is het plaatsen van lichtvallen of ze met de hand van uw planten te plukken. Pyrethrinen kunnen helpen bij de bestrijding van volwassen kevers, hoewel ze niet 100% effectief zijn.

is een andere veel voorkomende plaag die astilbes aantast. De larven voeden zich ook met de wortels van de astilbe, waardoor deze verzwakken en uiteindelijk afsterven. Volwassen taxuskevers zijn zwart, ongeveer 2,5 cm lang, met een gepareld uiterlijk op hun borststuk en lange voelsprieten. Plaats insectenpathogene nematoden in uw grond als eerste verdedigingslinie om de larven te doden die uitgroeien tot engerlingen. Aangezien de snuitkever niet vliegt, moet u voor extra bescherming diatomeeënaarde op de grond aanbrengen en in extreme gevallen een biologisch insecticide overwegen dat Beauveria bassiana bevat, een schimmelsoort die van nature in de grond voorkomt.

Vaak voorkomende ziekten zijn bladvlekken, echte meeldauw en verwelkingsziekte.

Sporen worden door de wind meegevoerd of door opspattend water overgebracht (bijvoorbeeld wanneer u uw astilbe water geeft en het water op de bladeren komt of op de plant spat).

Op het geïnfecteerde blad ontstaan kleine paarse of kastanjebruine vlekjes, die groter worden en er uiteindelijk voor zorgen dat het blad afvalt. Het begint meestal onderaan de plant en werkt naar boven toe. Om bladvlekken te voorkomen, verwijdert u afgevallen bladeren rond de plant en geeft u water aan de voet van de plant om spatten te voorkomen. Fungiciden op zwavel- en koperbasis voorkomen dat de sporen uitbreken, maar behandelen niet als de plant eenmaal is geïnfecteerd. Verwijder alle aangetaste bladeren en/of gebruik een organisch fungicide.

is ook van schimmelachtige oorsprong en kan op dezelfde manier worden voorkomen als bladvlekken. Aangetaste bladeren lijken te zijn bestrooid met een wit poeder. Als ze niet worden behandeld, worden de bladeren geel en sterven ze af. Preventie is de beste maatregel voor schimmelziekten, maar u kunt een organisch fungicide gebruiken om het te behandelen. Als de ziekte echter ernstig is, moet u de aangetaste plant verwijderen om te voorkomen dat de ziekte zich verspreidt.

is een ziekteverwekker die schade toebrengt aan het vasculaire systeem van de plant en er is geen behandeling voor. Uw plant zal tekenen vertonen van een tekort aan water, zoals verwelkte en bruine bladeren. Maar de plant kan slechts aan één kant tekenen vertonen. De bladeren gaan uiteindelijk hangen en verdrogen. Verwijder de plant, alle wortels en alle grond waarmee de wortels in contact zijn geweest, want de ziekteverwekker kan lange tijd in de grond overleven. Preventie is het beste medicijn, en sommige mycologische additieven blijken nuttig te zijn om fusarium in de bodem te voorkomen.

Astilbe-bloemen strekken zich uit over de tuin.

V: Moeten astilbe's in de herfst worden teruggesnoeid?

A: Ja, knip in de late herfst de stengels terug tot 3 tot 4 centimeter boven de grond. Bedek de wortels met mulch om ze te beschermen tijdens de wintermaanden. Maar mulch pas na de eerste vorst om wortelrot te voorkomen en knaagdieren af te schrikken.

A: In tegenstelling tot andere bloeiende planten, zal het doodknippen van astilbe de groei van nieuwe bloemen niet stimuleren. Knip oude bloemen weg als ze afsterven of laat ze zitten als u de gedroogde bloemen mooier vindt. Snoei vervolgens de hele plant in de herfst terug ter voorbereiding op de winter.

V: Hoe houd je astilbe de hele zomer in bloei?

A: Geef deze plant, die veel voeding nodig heeft, voldoende voedingsstoffen. Geef in het voorjaar of het begin van de zomer een langzaam vrijkomende meststof, vul de grond het hele seizoen regelmatig aan met compost en geef in de nazomer een stikstofrijke meststof. Zet ze ook niet op een plaats in de volle zon zonder schaduw in de namiddag.

if (mobile) { // Mobiele versie

laat children = $(". entry-content > p");

Laat ad_div = $(html_mobile);

$(children[0]). trigger("eg_ship_bed_load", {

article_element: children[1],

ad_div: ad_div

});

anders { // Desktop versie

laat children = $(". article-content > *");

laat ad_div = $(html_desktop);

$(children[4]). trigger("eg_ship_bed_load", {

article_element: children[4],

ad_div: ad_div

});

})(jQuery).

Ik heb Epic Gardening gemaakt om te helpen met lesgeven.

hoe je alles kunt verbouwen, waar ter wereld je ook woont.

Epic Gardening wordt gesteund door lezers. Als u iets koopt via links op onze site, kunnen we een affiliate commissie verdienen. Als een Amazon Associate, verdienen we aan in aanmerking komende aankopen.

Andere tuiniers kunnen je dan helpen om de plant te identificeren.

Whole pseudostems are cut into strips up to 3 metres (9.

Ziekteverschijnselen of verkeerde omstandigheden. De Musa basjoo is een geweldig mooie tropische plant die het meest geschikt is voor de Nederlandse tuin, omdat zijn wortels winterhard zijn tot -15C/-20C (in de volle grond). Dat kan in gewone voedselrijke potgrond, waar eventueel wat zand doorheen gemengd wordt voor een goede ontwatering. Wij raden aan de planmt bij te voeden met kamerplantenvoeding. Zodra het weer voorjaar is mag alles er af en kan indien de stam geen smurrie geworden is de musa basjo weer uit zijn stam terug komen. In dit artikel krijgen enkele vorstbestendige banaanachtige exoten, die vlot verkrijgbaar zijn en reeds bewezen hebben vorstbestendig te zijn, extra aandacht. De vruchten zijn niet echt eetbaar en in ons klimaat kan de plant slechts met veel moeite tot bloei worden gebracht, omdat het daar 1 tot 2 jaar warmte voor nodig heeft.

Nu terug houdend zijn met water geven als de banaan koel overwintert.

Besproei ook de onderkanten van de bladeren. (Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vijf originele kerstcadeautjes voor haar!. Winterbescherming van een jonge Musa Basjoo. has been cultivated both for its fibre and as an. container-order-button > span'). De oude moederplanten overleefde de winter niet. U hakt de stam op de gewenste hoogte (1 meter hoog). De Musa basjoo kan kou verdragen tot een gevoelstemperatuur (dus afhankelijk van hoeveel wind er staat) van 18 graden onder nul.

Wilt u direct het gevoel van de jungle in uw tuin hebben? Plant dan een musa basjoo.

Hij sterft 's winters bovengronds helemaal af. Onze tuinbabbel is een plaats waar je ideeën, foto's, gebeurtenissen met andere tuinvrienden kan delen. Indien u de musa basjo in de volle grond heeft kan hij het ook redden zonder beschermen dit kunt u het beste pas gaan proberen als de stam een hand palm dik is geworden. Hierna sterft de moederplant af maar de zijscheuten verzekeren de toekomst. Ook is het erg belangrijk dat u de bodem goed beschermt dit kunt u het beste doen door om de musa basjo oude bladeren op de grond te zetten. Articles containing Japanese-language text. de kluit verwennen met een zak Florentus Mediterrane Voedingsgrond, speciaal ontwikkeld voor Mediterrane planten zoals de Musa basjoo.

De Musa basjoo is een snelle groeier maar stopt met groeien onder -14C.

Als u uw vinger een paar centimeter in de grond steekt kunt u voelen of de grond te droog of te nat is. Hoi hoi ik ben zeer tevreden met onze bananeboom ,hoe netjes dat het is opgestuurd en ook zater er nog jonge stekkie aan , geweldige wij zijn er super blij. Na 3 tot 4 jaar kan de plant bloeien. Let op: haal de rotte gedeeltes weg en dan zal de Musa basjoo later weer uit de grond tevoorschijn komen!. IS GEWONE POTGROND GESCHIKT VOOR EEN BANANENPLANT?. Er openen steeds meer bloemblaadjes die uiteindelijk de bloem vormen.

Nu terug houdend zijn met water geven als de banaan koel overwintert.

14 Chinese Disciple of Sakyamuni Eighteen Arhat Musa basjoo Monk Buddha Statue. Bij temperaturen onder +5 graden stopt de groei van de banaan, bij -2 graden vriezen de bladeren kapot. Deze banaan is een aanrader voor uw tuin voor het inrichten van een tropische hoekje. Vogelbad op voet 'Shenstone theatre' Ø 44,5 cm. U dient geen hydrokorrels te gebruiken, omdat die voor een overdaad aan vochtverzameling zorgen waar de gevoelige wortels door kunnen gaan rotten.

Wilt u de banaan groter terug hebben het volgende jaar dan dient men de stam goed te isoleren m.

De groeiwijze vertrekt vanuit een rhizoom, die zich steeds vermeerdert en zo komen er zijscheuten bij.

Deze groeien zeer snel weer terug. Deze banaan kenmerkt zicht door zijn grijsgroene blad, met rode nerven. Wij raden aan om de Musa basjoo wel te beschermen!. Dit vertaald zich dan direct in een zeer explosieve groei.

De plant zal nu vanuit de behouden stam gaan groeien en nog groter worden als het jaar ervoor, of indien u hem overwinterde in een kuip terug planten in de grond.

Direks Boom- en plantenkwekerij, Horsterweg 21a, 5811AA Castenray, Tel: +31(0)620229225. Het is zelfs mogelijk de Musa basjoo aan het bloeien te krijgen. Maar het is belangrijk dat hij niet teveel water krijgt, want dat kan schadelijk zijn voor de wortels. The roots are considered hardy to 10 °C (14 °F). Wel die van de Musa sikkimensis die zeker zo groot wordt, deze zijn ook leverbaar. be/artikels/vorstbestendige_bananen_musa_basjoo.

Wij zelf geven er de voorkeur aan om de Musa basjoo uit te graven en in een kuip te zetten.

are considered useful for clearing heat-toxins, quenching thirst and disinhibiting urine. Musa basjoo 30 cm winterharte Japanische Faserbanane - Banane - Bananenpflanze. Even de overgebleven bladeren afknippen en de stam luchtig inpakken maar ruim inpakken. Pak nu de musa basjo stam in door over het gaas, vliesdoek te plaatsen. Er bestaan verschillende variaties van Musa basjoo op de markt, spijtig genoeg worden deze commercieel meestal uitgebuit en misbruikt, de volgende variëteiten kennen we: Musa basjoo 'Fuji-Yama', Musa basjoo Fuji-Yama Variegata', Musa basjoo 'Sakhalin', Musa basjoo 'Saporro' en Musa basjoo 'Tchechenia'. Bij temperaturen onder +5 graden stopt de groei van de banaan, bij -2 graden vriezen de bladeren kapot. ' + iNewStaffelPrice; ePriceElement.

bekend als de Japanse Vezelbanaan komt uit de familie Musaceae.

indien de stam van de musa basjo smurrie is geworden kunt u wachten tot eind mij dan komt de musa basjo gewoon als een knol weer omhoog. De bladeren kunnen verwijderd worden met een schaar, of met de hand. Eén plant kan na verloop van tijd vermeerderen tot 5 tot 10 nieuwe planten. Hoe hoger je de isolatie maakt hoe meer stam er zal overleven en hoe hoger de banaan het volgende jaar gaat worden. Bescherm hem goed tijdens de winter of houd hem als kuipplant. Hiervoor zijn een paar zachte winters nodig en en goede winterbescherming. de bloemknop en het jonge blad/loof licht gevoelig.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost musa basjoo

We zijn geweldig blijmet ons bosje.

Dit is de meest verkochte winterharde banaan.

Als eerste haalt u alle bladeren van de Musa basjoo eraf. U zult versteld staan van de groeiwijze van de Musa basjoo, hij kan bladeren ontwikkelen van wel 1,50 meter lengte. See each listing for international shipping options and costs. bananen ook aan de basjoo zien hangen in de tuincentra. Het kan best zijn dat de banaan daarna door blijft gaan met nieuwe bladeren maken, zeker als het weer wat warmer wordt. U kunt inloggen in uw account en bestellingen plaatsen!.

Fruitmand met bananenhouder - zwart nikkel.

Verzending in 4 tot 6 werkdagen (op afspraak afhalen binnen 5 werkdagen). but is now known to have originated in subtropical southern. Bekijk hier de tuinfoto's van onze tuinvrienden. Een gedetailleerd overzicht van alle planten. Medicinal Plant Images Database (School of Chinese Medicine, Hong Kong Baptist University). Wij raden dan ook aan om regelmatig de. Wilt u de banaan groter terug hebben het volgende jaar dan dient men de stam goed te isoleren m.

De Musa basjoo is een 'vaste plant'.

Thus, it can be grown as far north as. Ook het blad is helemaal geweldig de basjoo is ruim 3 meter hoog in de zomer. doet het goed met universele potgrond, en ook met mediterrane potgrond. If the pseudostem is killed, the banana will resprout from the ground where it rapidly grows to full size in a season under optimal conditions. Dan dient hij beschermd te worden, of naar een warmere plek gebracht te worden. Maar als hij in een ongeisoleerde pot staat, dan moet de kluit ook beschermd worden. Hij blijft kleiner dan Musa basjoo en Musa sikkemensis, ongeveer 150 cm hoog. Deze banaan is een aanrader voor uw tuin voor het inrichten van een tropische hoekje.

Echter er verschenen in april weer nieuwe scheuten vanuit de wortels.

De Musa basjoo kan goed tegen de hete zon, dus 's zomers hoeft hij niet naar binnen. Deze bloem kan zes maanden mooi blijven, heel bijzonder.  Bij verzending van de bananen in een pakket kan het zijn dat we het blad van de bananen terugknippen. Goed verpakt en in top conditie. is a species of flowering plant belonging to the banana family. voor uw registratie als klant bij TeeningaPalmen. In de winter weinig water en overwinteren bij een temperatuur boven het vriespunt is geen probleem. De bladeren zullen vorst zeker niet overleven, bij de eerste nachtvorst worden die zwart en sterven af. Extra informatie over de winterhardheid van de musa basjo.

Hoe een Musa basjoo te snoeien / knippen?.

nu staat hij 3 jaar ( in de volle grond) staat puur in bemeste tuin aarde heeft momenteel een bloemknop ben benieuwd. Medicinal Plant Images Database, School of Chinese Medicine, Hong Kong Baptist University. It can also be overwintered undercover in a pot and kept growing, which is the only way it can be made to fruit in northern regions as it requires 1224 months of warmth to bloom. verplaatst overdag van binnen naar buiten, of van donker naar licht, laat hem dan eerst een poos wennen aan een omgeving met iets minder zonlicht.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen